יום הזכרון לספרות
אנכי | 17 בינואר 2013
בששה בפברואר יכנס לתוקפו חוק ההגנה על הספרות והסופרים ויגדע במכת גרזן אחת את עץ הספר העברי הצומח. החוק יטיל מגבלות דרקוניות על מכירות ספרים ועל מחירם, ולא יאפשר להוצאות-לאור לעשות שימוש בהנחות כאמצעי שיווק או להקטנת הפסדיהן. התוצאה תהיה שמחיר הספרים בישראל יעלה חדות, הוצאות-הספרים יימנעו מנטילת סיכונים, והיצע הספרים החדשים יצטמצם. הפגיעה תהיה קשה במיוחד בהוצאת ספרים חדשים ומקוריים, של סופרים חדשים ולא מוכרים. חברי הפורום הרעיוני של התנועה הליברלית החדשה ומרכז איין ראנד התכנסו אמש להרצאתו של רותם סלע, בעליה של הוצאה חדשה (סלע מאיר) ויוזם אירוע יום הזכרון לתרבות.
מה מבקש לתקן החוק להגנה על הספרות והסופרים?
לא ברור. על פי נתוני הספרייה הלאומית יצאו לאור ב-2012 (השנה האחרונה לגביה יש נתונים) כ-7,487 ספרים חדשים. מה שהפך אותה לשנה הפורה ביותר בתולדות הספר העברי.
מה יעשה החוק להגנה על הספרות?
בעקבות המגבלות על סחר ותמחור של ספרים, הוצאות הספרים יוציאו הרבה פחות ספרים. מאות ואלפי ספרים חדשים, שהיו יוצאים לאור בתנאים ששררו לפני החוק, לא יראו אור לעולם. לא נכיר גיבורים ספרותיים שיכלו להעניק השראה ולרגש. לא נשנה את חיינו בעקבות רעיונות חדשים ונועזים; לא נכיר שירים שיכלו להיכנס לקאנון ולהפוך לשירי הנושא שנזמזם כל חיינו; לא נלמד להעריך סופרים גדולים שיותרו על חלומם וימשיכו לעבוד כעוזרי מחקר, או כמוכרי פלאפל, שעה שכתביהם יעלו אבק במגירה.
עמוס עוז או מאיר שלו יצליחו לפרסם את ספרם הבא. את עמוס עוז הבא, יש סבירות גבוהה שנפספס.
לצפייה בוידאו ממפגש הפורום עם רותם סלע בהמשך.
{youtube}JjE3XwPjt3U{/youtube}
קוראי אנכי מוזמנים להצטרף לפרוייקט ההפקה של האירוע המרכזי של יום הזכרון כאן, ולדף הפיסבוק של האירוע.
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.