מערכת הסעד של הטרור

חבר הפרלמנט האירופאי דניאל חנן בירושליםמאת בועז ארד | 28 בינואר 2010 נכתב עבור הטור "על הכוונת" במקור ראשון

בתחילת השבוע ביקרו בישראל שני חברי פרלמנט בריטים אמיצים תומכי ישראל, דניאל חנן המכהן בפרלמנט האירופאי ודוגלאס קארסוול מן הפרלמנט הבריטי.

הביקור שאורגן על ידי מכון ירושלים לחקר שווקים כלל הרצאה כלכלית שעסקה בתכנית השיקום הכלכלית של בריטניה, נושא בו עסקו השנים בספרם "התכנית- 12 חודשים להתחדשות בריטניה" ומפגשים עם אנשי משרד החוץ וכן עם סגן השר איוב קרא ונציגי העיתונות. במסגרת מפגשיהם עסקו גם בנושאי מימון הרשות הפלשתינאית ומשטר החמאס בעזה על ידי תיעול כספי סיוע מן האיחוד הארופאי. דניאל חנן אינו מן האוהדים הגדולים של האיחוד האירופאי, הוא קורא לעצמו "יורו-סקפטי", ומטיל ספק בכוונות האמיתיות ההולכות ולובשות דמות של מכנזים בירוקרטי שאיבד מזמן את הקשר עם הבוחרים במדינות השונות והמציאות, למרבה הצער מוביל המכניזים הזה לעידוד טרור.

האיחוד האירופאי, אומר דניאל חנן, מעביר סיוע בסך מאות מיליוני יורו לרשות הפלשתינאית. באפריל 2009 כבר הגיע הסכום שהועבר לרשות הפלשתינאית ל-256 מיליון אירו. סכומים אלו ואחרים ממצבים את הרשות הפלשתינאית בספר השיאים של מקבלי הסיוע לאחר שקיבלו יותר סיוע כספי, ביחס למספר האוכלוסין מכל עם אחר על פני האדמה. העובדה שהם חיים באחת החברות האלימות יותר אינה מקרית היות ומימון של אוכלוסייה באופן המדכא יצרנות על ידי קיצבאות הינו מרשם בדוק להצמחת טרור ואלימות.

"מדינת רווחה הינה בית הגידול האידיאלי לטרוריזם" מסביר חנן, "ראו את שני המפגעים של הרכבת התחתית בלונדון שחיו על תמיכת הכנסה ותמיכות דיור. אם הייתה אפשרות זאת נסגרת, אולי הם היו נאלצים לצאת ולהשיג עבודה, ואז להיות עסוקים מידי מכדי לשכנע עצמם בזעם התאבדותי".

האיחוד האירופאי, בנדיבותו הרבה עם כספנו, אומר חנן, מעביר לרשות הפלשתינאית מאות מיליוני אירו ויוצר שתי בעיות. הראשונה, הרשות הפלשתינאית מנוהלת על ידי החמאס, ארגון הנמצא ברשימת אירגוני הטרור של האיחוד. במסגרת חוקי בריסל, מימון ארגונים כאלו מהווה עבירה פלילית. עורכי דין אירופאים חיפשו דרכים לעקר את מילותיו של החוק על ידי ניתוב כספי הסיוע דרך ארגונים בלתי ממשלתיים, אך זאת התפלפלות ותו לאו. רבים מפקידי הרשות הפלשתינאית הינם אנשי מיליציה של החמאס, שמשכורותיהם משולמות בעוד הם מרצים את עונשם בבתי כלא ישראלים. הבעיה השניה כאמור הינה עידוד הטרור.

בהרצאותיו מסביר חנן כי הרעיון שניתן לקבור תוקפנות תחת מפולת של אירו נשמע סביר, אולם הוא מבוסס על הנחה מוטעית, והיא שאלימות פוליטית נגרמת על ידי נישול כלכלי. רעיון זה נובע ביסודו ממרקס, וכמו רעיונות רבים אחרים הוא נראה סביר על הנייר, אולם מתגלה כמראית עין בלבד. רוב המהפכות בעולם התרחשו בתקופות של עליית העושר והתקוות, לא בתקופות של עליית העוני. לאנשים הדואגים למזון ומחסה יש מעט מאד זמן אם בכלל לצאת להפגנות. רק בעת שיש להם זמן הם מסוגלים לשבת ולהמיר את מחשבותיהם לשפיכות דמים.

כאשר אנו בוחנים את המרשם אותו הציג חנן ומוסיפים עליו את הדלק המתלקח של ההטפה האיסלמו-פאשיסטית מתקבלת כפועל יוצא הכרחי מדינת הטרור הראשונה בעולם שהוקמה על ידי קורבנותיה העתידיים – מדינת החמאס בעזה.

חברי הפרלמנט האירופאי נגעו בנקודה חשובה, נקודה בה עסקה גם ג'ואן פיטרס, מחברת הספר "מאז ומקדם" (תורגם לעברית והודפס בהוצאת הקיבוץ המאוחד), והיא שהפליטות הפלשתינאית הפכה לתעשייה. פיטרס עמדה על כך שבמאמציהם להפוך את הפליטים לנשק כנגד ישראל הצליחו המדינות הערביות באו"ם לשנות את הגדרת הפליט של האו"ם מהגדרה המתייחסת לכל אדם שנאלץ לנטוש את ביתו הקבוע במקומו הטבעי מאז ומקדם להגדרה יחודית המתייחסת רק לפליטים הפלשתינאיים – "כל ערבי שעזב את פלסטינה-א"י בשנת 1948 ושהה בה שנתיים יחשב לפליט הוא וצאצאיו לדורותיהם". כך הפך האו"ם למקים ומממן "הפליטות הפלשתינאית" ובמקום לסייע בשיקומם הוא מנציח ומגדיל את בעייתם באמצעות מנגנון תמיכות ההולך ומתרחב, לפליטים ולצאצאיהם ולצאצאי צאצאיהם… והסוף אינו נראה באופק.

כיום, מזהירים חנן וקארסוול, גם האיחוד האירופאי מצטרף למגמה זאת והיא אינה מבשרת טובות כאשר היא קוברת את הבעיות תחת הררי כספים שיצמיחו פרי באושים של תלות, אלימות וטרור.

בוחנים את מפות הכפר ראג'ר – למעלה מימין לשמאל: חבר הפרלמנט הבריטי דוגלאס קארסוול, סגן השר לפיתוח הנגב והגליל איוב קרא, מנדי ספאדי, חבר הפרלמנט האירופאי דניאל חנן וד"ר רוברט סאוור נשיא מכון ירושלים לחקר שווקים. 

הוספת תגובה