המציאות הרגה את המכונית החשמלית, משלמי המיסים נכפים להחיותה

מאת אלכס אפשטיין | 14 במאי 2010, פורסם במקור בבלוג Voices For Reason

בטורו האחרון ב"וול סטריט ג'ורנל" טוען בעל טור העסקים הולמן ג'נקינס כי המכוניות החשמליות של ימינו הינן "מכוניות סעד" (“welfare wagons”) – מוצרי מותרות שמחירם מופרז וביצועיהם ירודים, אותם יסבסדו כל שאר האזרחים בסכומים שיגיעו (בארה"ב) עד 7,500 דולר ליחידה.

על מכונית הניסן הבלתי פופולרית ה"לייף" הוא כותב:

ה"לייף" היא מכונית עבור חובבים עשירים, טובה לנסיעה של 100 מיילים שלאחריהן היא הופכת לגוש חסר תנועה בסוף המסלול (או מאחורי משאית גרר) במשך השעות הרבות שיידרשו על מנת לטעון אותה מחדש.

עבור אלו הנוטים להאמין כי המכוניות החשמליות של ימינו עוברות את חבלי הלידה של כל טכנולוגיה חדישה, קחו בחשבון את מה שהיה לאיש חכם לומר להנרי פורד לפני יותר ממאה שנים, בתקופה שגם בה מכוניות חשמליות נחשבו לטכנולוגיית העתיד.

מכוניות חשמליות חייבות להימצא לייד תחנות כוח. סוללת האיכסון כבדה מידי… מכונית [הבנזין] שלך תומכת בעצמה – נושאת את מקור הכוח שלה – ללא אש, ללא דוודים, ללא עשן וללא אדים. יש לך את זה – שמור את זה.

מה היה שמו של האיש החכם? תומאס אדיסון.

כמובן שאנו לא יכולים וגם לא ראוי שנבטל את האפשרות שחברה מבריקה כלשהי תתגבר על כל המכשולים בדרך למכוניות חשמליות שימושיות – אך על החברה הזאת להוכיח את עצמה בשוק החופשי, לא לפטם את עצמה בכספם של אנשים אחרים.

לבדוק את החשבון בנושא "אפס פליטות"

בכל פעם שאתם רואים מכונית חשמלית אתם גם צפויים לגלות מדבקה של "אפס פליטות" עליה, המרמזת כי נהג המכונית נוהג מבלי לפלוט CO2. החברות המייצרות מכוניות חשמליות משתמשות ברעיון זה על מנת לשווק את מכוניותיהן, ולרמז כי ראוי לאלו מאיתנו הנוהגים במכונית המונעת בנזין לחוש אמשים. לדוגמא, חברת הרכב קודה, המייצרת מכוניות חשמליות, מתפארת בכך שהמכונית המשפחתית שלה שעדיין לא יוצרה, כאשר תהיה קיימת, תהיה "מכונית חשמלית לגמרי המאפרת לך לנהוג הרחק אל מחוץ ללפיתת החנק של חברות הנפט הגדולות. ותסייע לנווט אותנו הרחק משינויי האקלים, והאופק המזוהם…"

זה נכון שמנועים חשמליים לא פולטים CO2, ושאין להם מפלטים הפולטים CO2 או כל גז אחר. אך שאלו את עצמכם (או את קודה): מהיכן מגיע הכוח החשמלי הטוען את המכונים עם "אפס פליטות"? תשובה: די בטוח שהוא מגיע משריפת פחם או גז, המקורות המובילים בייצור חשמל באמריקה, משום שהם מספקים את הכוח הזול והשופע ביותר.

שאלה נוספת: מה קורה כאשר אתה שורף פחם או גז על מנת לייצר חשמל? CO2 נפלט. לתאר מכונית במונח "אפס פליטות" משום שהיא מייצרת CO2 בתחנת הכוח במקום במנוע אינו דבר שניתן להצדיקו אינטלקטואלית – והוא לא ישר.

זה הוא סוג מסוכן במיוחד של חוסר יושרה, משום שהוא מקדם את הרעיון שנפט ודלקים פוסיליים אחרים הינם מיותרים ברמת החיים שלנו. הם לא.

הוספת תגובה