"40 דיוקנאות" פסיפס אנושי ישראלי

המייל שקיבלתי ממרכז סמדר כץ לציור על שתי התערוכות, של סמדר ושל דני כץ לא הכין אותי להפתעה החיובית שלה זכיתי אתמול. את דני אני מכיר מספר עשורים כארכיטקט, זמר, מלחין ומוסיקאי… אל דני כץ הצייר התוודעתי רק אתמול.
בסטודיו, ברחוב היצירה 19 ברמת גן (מתחם הבורסה), מוצגים כ-40 דיוקנאות עליהם עבד דני כץ ב- 14 החודשים האחרונים, ששה ימים בשבוע. הדיוקנאות כוללים דמויות מוכרות לנו מתחומי התרבות וההגות, התקשורת, הבידור, המוסיקה, האקדמיה, והספרות. והספרות. הדיוקנאות הראשונים היו של גיא בכור וכינרת ראשי. ציורי השמן בוצעו בטכניקת השכבות, הכוללת 5 שכבות בכל ציור, תוך כדי עבודה במקביל על מספר ציורים.
"האנשים האלה הם אנשים שיש להם משמעות לגבי" מסביר כץ על אופן הבחירה של הדמויות, "הם גורמים לי להשראה, או שהם נוגעים בי, או שהם פקחו לי את העיניים או שריגשו אותי ורוממו אותי". "אמת המידה שלי להצלחה בציור הדיוקנאות: אם הדמויות התלויות על הקירות סביבי מדברות אלי- אני יודע שעשיתי זאת! והצלחתי!" מסביר כץ, "ככל שהתקדמתי בעבודה, וככל שהתווספו ציורים על הקירות, כשהייתי פותח בבוקר את הדלת ונכנס לסטודיו, הרגשתי את האנרגיה המוקרנת מן הדמויות, עד כדי כך שיכולתי לשמוע את קולותיהם."

התגובה הראשונה שלי למראה התערוכה הייתה בזיהוי שכץ לא רק הצליח לייצג את המאפיינים של הדמות המצויירת, אלא גם הפיק את הטוב והיפה שבהם. במוטו הרשום בתיאור התערוכה כתב כץ: "תכלית היקום היא יופי. הפרפקציוניזם הוא מקדשו של האמן".
נדמה כי כץ מכוון על מנת ללכוד ולשמר ביצירתו את אותו הניצוץ המניע את היוצרים והחושבים אליו התייחסה ראנד כשקראה: "אל תתנו לניצוצות חסרי התחליף של האש שלכם לדעוך…"
בראיון וידאו קצר מסביר כץ את אופן בחירת הדמויות ונושאי הציור, וגם, כיצד חלק מהמצוירים וקרוביהם הגיבו לציורים שלהם:

לקטע וידאו המציג את הדיוקנאות, כאן:

התערוכה מתקיימת בסטודיו ברחוב היצירה 19 רמת גן (בורסה), פתוחה כל יום לביקור 10:00- 19:00 בתיאום טל. 0505865156.
התערוכה תוצג ליום נוסף במסגרת כנס החירות ה-8 שיתקיים במתחם הבורסה לניירות ערך בתל אביב ביום שלישי 14 ביוני 2022.

הוספת תגובה