ד"ר אפריים דווידי, עוזר הוראה (ומפיץ שקרים) מאונ' ב"ג טוען כי יש רעב בישראל ובארה"ב בעקבות המשבר הקפיטליסטי…. מנגד הוא מסביר בראיונות רבים כי אין רעב בוונצואלה בעקבות השגשוג הסוציאליסטי…. ונצואלה, לשיטתו החסינה בפני עובדות ונתונים, בעיקר סובלת מירידת מחירי הנפט…

לתשומת ליבם של עורכי המדורים ב וואלה! חדשות TheMarker Online ובתאגיד השידור כאן שהפכו אותו לפרשן "מומחה" בנושאי דרום אמריקה וונצואלה. רוצים לסייע לעצור את קמפיין השקרים? שתפו.

 
במאמר עליו הוא חתום בוואלה עסקים (22 באוגוסט 2010): "הממצאים מצביעים על כך שבעיית הרעב בישראל חמורה כנראה אף יותר מאשר בארה"ב, שם אוספים זה כעשור, בצורה שיטתית, נתונים על מצב הרעב. כך למשל, נמצא כי ב-1995, יותר מ-11 מיליון אמריקאים סבלו מחוסר ביטחון תזונתי ברמה של רעב ו-23.5 מיליון תושבים נוספים נמצאו במצב של חוסר ביטחון תזונתי (פוטנציאל לרעב). בשנים האחרונות מצוקת הרעב באמריקה מוסיפה להחמיר – בעקבות המשבר הקפיטליסטי."
 
 
בערוץ 11 של תאגיד השידור כאן בתכנית "חמש מקורי" (28 ביוני 2017): "אין רעב בוונצואלה". "המשבר בעיקר בגלל ירידת מחירי הנפט"… זאת אגב בדיוק הטענה של הדיקטטור המקומי מאדורו שמאשים את מחירי הנפט בהרס לו הוא אחראי.
דוידי גם מצוטט בכתבה על המשבר בדהמרקר (18 באוגוסט 2017): " לפי ד"ר אפרים דוידי מאוניברסיטת תל אביב, בוונצואלה, כמו במדינות אחרות בדרום אמריקה, מקור הבעיה הוא המשבר הכלכלי שנבע מהסתמכות כמעט בלעדית על יצוא של חומרי גלם (בעיקר נפט), שמחירם צנח."
 
דווידי כנראה סובל מקווי קשר לקויים עם אדוניו הרעיוניים כפי שמעידה פנייה של מאדורו לעזרת האו"ם בעקבות המשבר בבתי החולים והתמוטטות המערכת הרפואית במדינתו…
 
אוהד עטיה (Ohad Attya ) לא יכול היה להישאר אדיש לשקרים ופנה לממונה על תלונות הציבור בתאגיד השידור בתלונה על כך שהאיש משקר לציבור ומוצג כמומחה בתוכניתם. התלונה נענתה דרך הממונה על קבילות הציבור, אורלי ממן, במייל שהעביר את דברי העורך הראשי (ללא ציון שמו) המצדיקים את שידור הדברים ללא ביקורת: "…זו הייתה דעתו של ופרשנותו של אדם מבוגר, מלומד, עם תואר אקדמי בנושא שנחשב לפרשן קבוע בנושא."
 
בנוסף לכל גם הסיפור הזה של "ירידת מחירי הנפט" בשקר יסודו – על ההטעייה הזאת של "ירידת מחירי הנפט" שמשמשת כתירוץ למצדיקי משטרים רצחניים ובוזזים ראו בפוסט הזה שפרסמתי קודם:
מדי פעם עולה בפיד פוסט שמסביר שונצואלה דווקא היתה יכולה להצליח תחת משטר הוגו צאווז ומאדורו יורשו אלמלא "קרסו מחירי הנפט"… הכותבים המבקשים לסנגר על הסוציאליזם והמשטר האוטוריטרי (שהפך לדיקטטורה מלאה לאחרונה) בדרך כלל סומכים על הקורא הטרוד שלא יטרח לברר את הנתונים. אז הנה הנתונים, המצב הוא שהקריסה של ונצואלה התרחשה גם תוך כדי כך שמחירי הנפט עלו ולא התרחשה גם כשהם היו נמוכים יותר (אך ללא משטר הלאמות סוציאליסטי לפני 1999 שנת עליתו לשלטון של צאווז). ולא רק תעשיית הנפט קרסה אלא כל תחומי הייצור והייצוא…
שני גרפים להשוואה:
באחד מחירי הנפט 1992-2015
בשני הצלילה של הייצוא של תעשיות שאינן מבוססות נפט בוונצואלה 1997-2015 הנפילה מתבטאת בנתונים החל משנת 2006. (שלטון צאווז 1999-2013).
ייצוא של מוצרי השוק הפרטי מוונצואלה ללא נפט
ייצוא של מוצרי השוק הפרטי מוונצואלה ללא נפט

באפריל 2016 בחן "הבלוג הירוק" שקר אקולוגי שהופץ על ידי משטר מאדורו. כאשר כותרות העיתונים הכריזו כי הפסקות החשמל בונצואלה נגרמו בשל בצורת שפגעה בתפוקת החשמל בסכר ההידרואלקטרי בגורי.


על כך קיראו בבלוג הירוק בפוסט: הבצורת "ייבשה" את החשמל בונצואלה וצפו בוידאו הפרשנות:

 

הוספת תגובה